Consiliere GRATUITĂ pe bază de programare!

Atelierul de creație vestimentară SUITS by David C. – Cartea ta de vizită! dorește să îți ofere cele mai utile sfaturi în alegerea ținutelor mult dorite în funcție de tematica evenimentului, fizionomia clientului, personalitate, dar mai ales de nevoile tale.

ȚINUTA DE OCAZIE

Ținuta de ocazie se îmbracă în momentul participării la evenimente festive care solicită respectarea unor reguli de conduită vestimentară.

  • Ținuta Black Tie presupune o ținută obligatorie în smoking, alternativa acesteia fiind costumul, camașa albă și cravata neagră.

 

  • Smokingul are la bază un sacou al fracului mai scurt, mai asemănător cu cel obișnuit, păstrând culoarea neagră, combinat fiind cu pantaloni drepți. Această variantă a fost destinată a fi ”sacoul pentru fumători”.

 

  • Clasicul smoking este fie negru, fie albastru-profund, cu un rând sau două de nasturi, fie strălucitori, fie îmbrăcați cu materialul propriu, cu reverul îmbracat în mătase, cu buzunare tăiate, fără clapete.

 

  • Cele mai sofisticate smokinguri sunt cele cu un rând de nasturi. Smokingul este vestimentația de ocazie formală, care se poartă de regulă după apusul soarelui și niciodată la evenimente care au loc înainte de masă sau după-amiază.

Etapele realizării unui costum la comandă

01.

Programează-te online!

Programează-te prin telefon sau pe site-ul nostru la secțiunea REZERVARE, iar un consultant vestimentar te va contacta în maxim 24h pentru stabilirea unei întâlniri în atelier.

02.

Consiliere vestimentară în alegerea stofelor (materialelor)

Atelierul de costume la comandă SUITS by David C. îsi doreste să realizeze din vestimentație o carte de vizită, astfel, este foarte important ca ținutele să rezoneze cu personalitatea clientului, având în vedere țesătura din care este confecționat, punând accent pe finețe, greutate și producător.

Costumul (stofa) se alege în funcție de fizionomia fiecărui bărbat, degeaba arată foarte bine pe manechin, daca pe cel care dorește să-l achiziționeze, nu se așază cum trebuie și nu îl pune în evidență.

03.

Personalizare și măsurători

Must-ul unui costum la comadă este redat de touch-ul personalității tale. Alege doar detaliile care reflectă stilul personal de la alegerea tipului de rever până la căptușeala din interiorul sacoului.

Costumul la comandă trebuie să te pună în evidență prin precizia măsurătorilor (lungimea corectă a sacoului și pantalonilor, umerii sacoului și crearea efectului de clepsidră a sacoului).

În această etapă, croitorul îți ia măsurătorile necesare pentru a realiza un costum care să fie pe măsura ta și să îți vină ca o manușă.

04.

Probă și feedback

După o perioadă de 4 săptămâni, costumul este gata și se realizează prima probă cu posibilitatea unor modificări. În acestă etapă, avem în vedere respectarea unor reguli de conduită vestimentară, precum: manșeta cămășii să fie cu 2 cm mai lungă decât mâneca sacoului, șosetele trebuie să fie suficient de lungi astfel încât acestea să nu se vadă nici în momentul în care te așezi și de asemenea asortarea accesoriilor.